Huisstijl

Huisstijl

zondag 11 oktober 2020

Webinars rond opvoeden door Gezinsbond i.s.m VCOK en Child Focus

Ben je op zoek naar meer informatie over opvoeden? Zonder je te verplaatsen of een boek te lezen?

Dan ben je hier bij de gratis webinars van de Gezinsbond aan het juiste adres.

Voor meer info

Dit najaar werken we rond twee thema’s:

Programma

Maandag 12 oktober 2020, 20u  Niki Vanhamel (Daddycation): Huilen beter begrijpen

Huilen: als ouder krijg je er sowieso mee te maken. Vaak vinden we het moeilijk als een baby huilt. We willen het zo snel mogelijk doen stoppen. En slagen we daar niet in, dan voelen we frustratie, schuld, onmacht, onzekerheid, ...Maar wat als dat huilen een nut heeft en juist nodig is? In dit webinar stellen we de gangbare kijk op huilen in vraag. Je maakt kennis met een andere benadering die je als ouder meer zelfvertrouwen geeft, en de band tussen jou en je kind hechter maakt. (I.s.m. VCOK).

Donderdag 15 oktober 2020, 20u  Veilig Online: Sociale media (kinderen)

“Mijn kind zit niet op sociale media,” zeggen heel wat ouders van jonge kinderen. En toch gebruiken veel kinderen sociale media. Ze liken YouTube, tikken enthousiast emoji’s in de WhatsApp van hun ouder, gieren met TikTokfilmpjes... Mag dit al? En wat ken jij ervan? Wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? In dit webinar krijg je inzicht en tips over hoe je kinderen al van jongs af aan mediawijs kan opvoeden.

Maandag 19 oktober 2020, 20u  Tina Favache: Rushen of chillen? Naar een betere ochtend- en avondroutine
Wil jij ook graag een ochtendroutine waarin alles vlot verloopt ? Zonder stress en met voldoende tijd om al de taakjes af te krijgen …Of erger jij je ook aan al die rondslingerende dingen in je woning ?Tijdens dit webinar krijg je hier praktische oplossingen voor die voor iedereen haalbaar zijn. (I.s.m. VCOK)


Donderdag 22 oktober 2020, 20u  Veilig Online: Cyberpesten (kinderen)

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Dat weet iedereen. Als het ook online gebeurt, komt het extra hard aan. En het houdt niet op. Hoe gaat cyberpesten precies in z'n werk? Wat doet het met een kind? Hoe pak je dat als ouder aan? In dit webinar krijg jij als ouders antwoorden op deze vragen én tips om cyberpesten te voorkomen.



Maandag 26 oktober 2020, 20u – Sven Bussens: Waakzaam zorgen voor je tiener. Hoe werk je aan een verbindende relatie met je tiener

De dagelijkse opvoeding van tieners brengt heel wat teweeg in een gezin. In dit webinar vertelt Sven Bussens je meer over hoe je als ouder kan begrenzen vanuit nabijheid en zorg, met voortdurende aandacht voor de positieve relatie tussen jou en je dochter of zoon. (I.s.m. VCOK)


Donderdag 29 oktober 2020, 20u  Veilig Online: Online relaties en seksualiteit

Flirten, verleiden, verliefd en gedumpt worden en volop experimenteren met relaties en seks: het hoort bij opgroeien. Ook online worden stappen gezet: selfies sturen, sexting, porno kijken… Wat wil en wat moet je als ouder weten? En wanneer grijp je in? Dat en meer kom je te weten tijdens dit webinar.

.

Donderdag 12 november 2020, 20u  Veilig Online: Gamen

Spelletje op gsm, tablet, laptop, computer, Switch of Xbox? Bouwen, racen, voetballen of legertje spelen…, allemaal digitaal. Gegarandeerd uren speelplezier. Soms tot ergernis van ouders. Hoe kan jij als ouder omgaan met het gameverlangen en -gedrag van jouw kind?


Donderdag 19 november 2020, 20u  Veilig Online: Sociale media (jongeren)

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Wat doen jongeren allemaal digitaal? Via welke sociale media? Hoe beleven ze het? Wat doet dat met jouw gezin? Hoe kan je als ouder jouw tiener begeleiden in het omgaan met digitale media? Een webinar boordevol opvoedingstips voor ouders over het sociale media gebruik van hun tiener.


Donderdag 26 november 2020, 20u  Veilig Online: Cyberpesten (jongeren)

Pesterijen raken diep. Maar wat is de impact? Soms gaat het digitaal gewoon verder. Is er een verschil tussen cyberpesten en 'gewoon' pesten? De analyse van cyberpesten in dit webinar maakt jou als ouder waakzamer om signalen van pestgedrag te detecteren. En je komt meer te weten over hoe jij jouw tiener kan begeleiden bij cyberpesten.