Huisstijl

Huisstijl

vrijdag 28 februari 2014

Petitie terugbetaling psychologische begeleiding en psychotherapie

De Gezinsbond vraagt de terugbetaling van psychologische begeleiding en psychotherapie.

De erkenning is (bijna) geregeld!
De erkenning van de klinisch psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten is (bijna) geregeld, waardoor patiƫnten een grotere kwaliteitsgarantie zullen krijgen.
Maar dit is geen reden tot euforie.
De kosten van psychologische begeleiding en psychotherapie kunnen hoog oplopen. De terugbetaling of tussenkomst via de ziekteverzekering is nog niet voor morgen. In vele gevallen wordt medicatie wel terugbetaald, maar begeleiding en ondersteuning door een psycholoog of psychotherapeut niet. Nochtans kijken vele gezinnen hier naar uit. Een terugbetaling maakt psychologische begeleiding en psychotherapie immers tot een betaalbare aanvulling of alternatief voor medicatie wanneer mensen psychische problemen of stress ervaren.
Onderteken daarom de petitie en realiseer met ons de terugbetaling!
Aan de volgende minister van Sociale zaken en Volksgezondheid vragen we de terugbetaling van psychologische begeleiding en psychotherapie meteen na de samenstelling van de nieuwe regering op de agenda te plaatsen en te regelen.     

Gezinnen wachten hierop!

Meer informatie vind je via: http://forms.gezinsbond.be/petitiebetaalbarepsychotherapie/WebForm1.aspx

woensdag 26 februari 2014

Kinderkosmos op 7 en 8 maart

Op Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart is er een gratis "Kinderkosmos" op het kasteel te Meldert (Sint-Janscollege).
Deze activiteit is een onderdeel van de (nationale) Sterrenkijkdagen. 

De Kinderkosmos is doorlopend toegankelijk voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er zijn een aantal animatoren die in hogere sferen een leerrijke avond aanbieden. 
Dolle pret met doorlopend kosmische experimenten voor 6-12 jarigen: bouw zelf een raket of maak een krater op de maan! en dat onder deskundige leiding van een echte sterrenkundige (Sara Regibo). 

De oudere jeugd van 12 tot 99 kan mee op een virtuele ruimtereis waar we met behulp van krachtige software alle hoeken van het heelal verkennen (doorlopend, Bart Verlinden). 
Bij helder weer kan je zelf ook een blik gooien door krachtige telescopen en de kraters op de maan of de wolken op Jupiter observeren. Ook de jongste sterrenkijkertjes genieten van de prachtige beelden op het heelal. Capella voorziet een hele batterij grote telescopen in het Sint-Janscollege. Bij bewolking kan je een gedetailleerde blik werpen op de techniek achter deze telescopen en de digitalisering. 
In de Ridderzaal loopt telkens om 20hr  een boeiende lezing, op vrijdag maakt 'Praktische Sterrenkunde' je wegwijs om in je eigen achtertuin de sterrenhemel simpel te ontdekken, op zaterdag verklaart wetenschapsredacteur Steven Stroeykens van De Standaard op een eenvoudige maar boeiende manier het belang van het Higgs deeltje binnen de sterrenkunde (vanaf 12 jaar). 
 
Laat je niet afschrikken door regen of bewolking, altijd hemelse sferen gegarandeerd. Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart doorlopend vanaf 19hr, vrije toegang. Meer info op www.vvscapella.be De activiteiten gaan door op het kasteel, het toneel "Het reglement van een Serpent" gaat door in het klasgebouw.