Huisstijl

Huisstijl

donderdag 13 mei 2021

Week van de groeilamp: webinars voor ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

Daarom steken we die week samen de groeilamp aan. Om hen in de spotlights te zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

En even belangrijk: om hen te inspireren. Om de plaatsen waar je - zowat letterlijk - je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is zeer oké. 

Samen met het VCOK zorgt de Gezinsbond voor een reeks van webinars, met thema's voor ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar.

  • 3 mei 2021 - Wij-tijd - Björn Accoe (WEGENS ZIEKTE SPREKER VERPLAATST NAAR 3 JUNI)
    Vaak denken we dat "kwali-tijd" ligt in vakanties, feesten en geplande activiteiten. Toch zijn het de kleine momenten die bepalen wat kinderen meedragen uit hun jeugd.
    Björn spreekt de kracht van ouders aan om meer bewust te ge-niet-en van de momenten die er al zijn.

  • 17 mei 2021 - Stress bij kinderen - Ilse Vande Walle
    Wat is de impact van stress op kinderen, hoe kan je stress herkennen en hoe ga je hier als ouder mee om? Zolang stress en ontspanning elkaar aanvullen is er niets mis met een gezonde portie stress. Eens het evenwicht zoek raakt, kunnen spanningen ontstaan bij kinderen en de rest van het gezin.
    Door te begrijpen wat stress is, door je bewust te zijn van de impact ervan op kinderen en de rest van het gezin en door vaardigheden aan te leren om met stress om te gaan, kan je als ouder het verschil maken.

  • 20 mei 2021 - Jij en je puber - Sarah Van Gysegem
    Ze turen uren naar hun smartphone. Lopen stampend de trap op. Slaan met een knal de kamerdeur dicht. Hun helden zitten op YouTube, hun lief op Snapchat. Ze vinden jou gênant. En je mag vooral niet moeien… Met de puberteit van je kroost breekt een pittige periode aan. Propvol uitdagingen, online en offline. Sarah helpt je met grappige anekdotes en praktische tips op weg om die turbulente tienertijd gezond, leuk en luchtig te houden.

  • 27 mei 2021 - Onderhandelen met je kind - Anouk Pieters en Bart Libbrecht
    Waarom zou je onderhandelen met je kind? Je leert je kind constructief omgaan met verschillende meningen.  Elke dag krijg je als ouder te maken met grote of kleine meningsverschillen met je kinderen. Van het beleg op de boterham, tot de schermtijd of klussen in huis, …
    Hoe ga je hier als ouder mee om en waarover onderhandel je wel of niet?

  • 31 mei 2021 - Groeien in zelfvertrouwen - Klaar Hammenecker
    Deze onzekere tijden zorgen ook bij onze kinderen voor meer onzekerheid en angstklachten. Hoe stel je je kind gerust zonder dat je zijn angsten minimaliseert of ridiculiseert? Hoe versterk je hen wanneer je vooral de drang voelt om het van hen over te nemen? Want hoe meer een kind in zichzelf gelooft en op zichzelf vertrouwt, hoe veerkrachtiger die in het leven staat.

Voor meer info en inschrijvingen: https://www.gezinsbond.be/Opvoeding/Paginas/Week-van-de-groeilamp.aspx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten